Privacy Policy & Cookieverklaring

Modeveiling B.V., hierna te noemen Modeveiling, doet er alles aan om haar online veilingdienst zo eerlijk, duidelijk en veilig mogelijk te maken. Modeveiling heeft deze Privacy- en Cookieverklaring opgesteld om daarmee aan te geven dat Modeveiling uw privacy zeer serieus neemt. Wij gaan dan ook zorgvuldig met uw persoonsgegevens om en verwerken deze in overeenstemming met de Wet bescherming persoonsgegevens.

Persoonsgegevens

Modeveiling maakt gebruik van een beveiligde SSL-verbinding op pagina's waar persoonsgegevens worden verwerkt (zoals tijdens het bestelproces en op contactformulieren). U heeft daarbij recht op inzage, correctie en/of verwijdering van de opgegeven persoonsgegevens. Modeveiling zal uw (persoonlijke) gegevens uitsluitend gebruiken voor de volgende doeleinden:

  • voor het uitvoeren van haar online veilingdienst, waaronder in dit kader wordt verstaan:
    • - het faciliteren van online veilingen middels haar veilingwebsite;
    • - het vastleggen en afhandelen van een bod op een veiling;
    • - het informeren van deelnemers aan een veiling over het verloop hiervan;
    • - het verstrekken van benodigde gegevens aan een verkoper en/of opdrachtgever bij een veiling en/of aan derden die bij de uitvoering van de veilingwerkzaamheden betrokken zijn;
    • - het verzorgen van de facturatie;
  • voor het verzenden van de gewonnen artikelen;
  • voor het bewaren van door u geregistreerde (persoons)gegevens in een database om (toekomstige) deelname aan (een) veiling(en) voor u eenvoudiger te maken;
  • voor controledoeleinden en voor de beveiliging van de veilingwebsite;
  • voor de uitvoering van een wettelijke verplichting, rechterlijke uitspraak en/of in het kader van een gerechtelijke procedure;
  • om u te informeren over wijzigingen in de functionaliteit van de veilingwebsite en over informatie die van belang is voor deelname aan een veiling c.q. het gebruik van de veilingdienst.

Voor het gebruik van uw persoonsgegevens voor marketingdoeleinden van Modeveiling en/of van haar partners, zoals commerciële aanbiedingen zal Modeveiling op haar veilingwebsite eerst uw uitdrukkelijke toestemming vragen. Indien u geen marketinginformatie van Modeveiling wenst te ontvangen, kunt u zich afmelden via de daarvoor bedoelde hyperlink die in iedere digitale nieuwsbrief is opgenomen.

Cookies

Cookies zijn kleine tekstbestanden die door uw browser worden opgeslagen op uw computer, tablet of mobiele telefoon. Deze cookies stellen Modeveiling in staat om informatie te verzamelen over het gebruik van haar diensten en om haar dienstverlening (waar mogelijk) aan te passen aan uw wensen.

Modeveiling maakt op haar veilingwebsite gebruik van cookies om de veilingwebsite beter te laten functioneren en om uw bezoek aan de veilingwebsite gebruikersvriendelijk(er) te maken. Zo gebruikt Modeveiling cookies om u te herkennen bij een volgend bezoek aan de veilingwebsite. Ook maakt Modeveiling gebruik van cookies voor statistische doeleinden om te kunnen zien hoe vaak de veilingwebsite wordt bezocht en welke pagina’s en onderwerpen populair zijn.

Belangrijk om te weten: Het gebruik van cookies is in principe veilig. E-mail en telemarketingacties zijn niet het gevolg van cookies. Cookies slaan namelijk uw e-mailadres of telefoonnummer niet op, noch wordt er met behulp van cookies een tot een persoon herleidbaar profiel opgebouwd.

Op de website van Modeveiling worden de volgende cookies gebruikt:

Algemene Cookies

Dit zijn cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren van de website. Ze zijn bijvoorbeeld nodig voor het inloggen, terug naar vorige-paginafunctie en het bijhouden van cookiekeuzes.

Statistieken

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij met behulp van de software van Google Analytics te meten hoeveel bezoekers er op onze website komen en wat het meest bekeken wordt. Hiervoor gebruiken wij cookies. Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina bezocht wordt, waar precies bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij instaat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk voor u te maken. De statistieken en overige rapportages herleiden wij niet naar personen. Wij gebruiken cookies voor: (i) het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina's; (ii) het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina's; (iii) het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina's van onze website bezoekt; (iv) het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven en (v)het optimaliseren van de website. Zie hieronder een lijst met cookies die wij gebruiken om statistieken te verzamelen, welke gegevens ze verzamelen en hoe lang ze worden gebruikt.

Naam Geplaatst door Gebruikt voor Levensduur
__utma Google Analytics analyseert hoe vaak iemand modeveiling.nl bezoekt 2 jaar
__utmb Google Analytics analyseert hoe lang iemand modeveiling.nl bezoekt 30 min
__utmc Google Analytics analyseert hoe lang iemand modeveiling.nl bezoekt Sessie
__utmv Google Analytics classificeert de bezoeker 2 jaar
__ummz Google Analytics analyseert hoe iemand op modeveiling.nl is gekomen 6 maanden

Voor de cookies die onze derde partijen plaatsen en de mogelijke data die zij hiermee verzamelen, verwijzen wij naar de verklaringen die deze partijen op hun eigen websites daarover geven. Zie: Google https://www.google.com/policies/privacy

Let op dat deze verklaring regelmatig kan wijzigen en dat Modeveiling daar geen invloed op heeft.

Social Media

De kavels die u op onze website bekijkt, kunt u door middel van buttons delen via social media. Voor het functioneren van deze buttons wordt gebruik gemaakt van cookies van de social media partijen, zodat deze u herkennen op het moment dat u een kavel wilt delen. Deze cookies maken het mogelijk dat ingelogde gebruikers van geselecteerde sociale media bepaalde inhoud van onze website direct kunnen delen.

Voor de cookies die de social media partijen plaatsen en de mogelijke data die zij hiermee verzamelen, als ook voor de bewaartermijn verwijzen wij u naar de verklaringen die deze partijen hierover geven:

Let op dat deze verklaringen regelmatig kunnen wijzigen en dat Modeveiling daar geen invloed op heeft.

Als u niet wilt dat websites op uw computer cookies plaatsen, dan kunt u uw browserinstellingen aanpassen zodat u een waarschuwing te zien krijgt voordat er cookies worden geplaatst. Ook kunt u uw instellingen dusdanig aanpassen dat uw browser alle cookies of alleen de cookies van (bepaalde) derde partijen weigert. Ook kunt u de cookies die al geplaatst zijn verwijderen. Let erop dat u de instellingen apart voor elke browser of computer die u gebruikt moet aanpassen. Wees u ervan bewust dat als u geen cookies wilt, wij niet meer kunnen garanderen dat onze website (helemaal) goed werkt. Het kan zijn dat enkele functies van de website verloren gaan of dat u de website zelfs helemaal niet meer kunt bezoeken. Hoe u uw instellingen kunt aanpassen verschilt per browser. Raadplaag indien nodig de helpfunctie van uw browser.

Hyperlinks

De website van Modeveiling kan hyperlinks bevatten naar andere websites en websites van partners die niet tot Modeveiling behoren. Modeveiling is niet aansprakelijk voor de privacy praktijken noch de inhoud van dergelijke sites.

Overige

Modeveiling behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze Privacy  en Cookieverklaring. Wij verzoeken u dan ook om deze Privacy en Cookieverklaring bij ieder bezoek aan de website steeds te raadplegen, zodat u van de laatste wijzigingen op de hoogte bent.

Indien u nog vragen heeft over deze Privacy en Cookieverklaring, de website van Modeveiling of over uw geregistreerde gegevens of indien u deze gegevens wilt wijzigen, kunt u contact met opnemen met onze klantenservice.